1. >Opskrifter
  2. >Glutenfri mazarinkage med kikærter

Glutenfri mazarinkage med kikærter

Medium
6 personer
25 min.
35 min.
Ingredienser
til 6 personer
Dej:

100 g blødt smør

190 g sukker

150 g marcipan

3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider

2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)

1 tsk. mandelessens

120 g mandelmel



Overtræk:

100 g mørk chokolade

25 g smør
Ingredienser til 6 personer
Dej:

100 g blødt smør

190 g sukker

150 g marcipan

3 æg, str. S/M, delt i blommer og hvider

2 dåser Økologiske Bonduelle Kikærter (i alt 260 g drænet vægt)

1 tsk. mandelessens

120 g mandelmel



Overtræk:

100 g mørk chokolade

25 g smør
  1. Trin 1
    Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Trin 2
    Kom smør og sukker i en skål, og pisk det blødt og cremet. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og pisk marcipanen i smørret. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
  3. Trin 3
    Kom kikærterne i en foodprocessor sammen med æggehviderne og mandelessens, og blend det til puré. Rør kikærtepuréen i dejen sammen med mandelmel.
  4. Trin 4
    Fór en springform (ca. 23 cm i diameter) med bagepapir, og hæld dejen i formen.
  5. Trin 5
    Bag mazarinkagen i den varme ovn i ca. 35 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kagen køle af i formen.
  6. Trin 6
    Hak chokoladen groft og kom den i en lille tykbundet gryde sammen med smør. Lad de to ting smelte sammen ved svag varme under omrøring.
  7. Trin 7
    Tag kagen ud af formen, og læg den på et fad. Hæld chokoladeovertrækket over den, og smør det jævnt ud.
Tips:
Kagen holder sig fint i flere dage, hvis den opbevares i en beholder ved stuetemperatur.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende