1. >Opskrifter
  2. >Linsesalat med syltede gulerødder

Linsesalat med syltede gulerødder

Medium
2 personer
90 min.
Ingredienser
til 2 personer
150 g Bonduelle linser

60 g rucola

5 g friske mynteblade

85 g udstenede svesker, hakket

Havsalt i flager



DRESSING:

3 spsk. koldpresset olivenolie

30 ml friskpresset citronsaft

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1/4 tsk. stærk, røget paprika

2 knivspidser fint havsalt

1 tsk. stødt kanel



INGEFÆR-SYLTEDE GULERØDDER:

3 mellemstore gulerødder

200 ml. æblecidereddike

200 ml. vand

2 spsk. ren ahornsirup

10 g. frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver
Ingredienser til 2 personer
150 g Bonduelle linser

60 g rucola

5 g friske mynteblade

85 g udstenede svesker, hakket

Havsalt i flager



DRESSING:

3 spsk. koldpresset olivenolie

30 ml friskpresset citronsaft

2 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. stødt koriander

1/4 tsk. stærk, røget paprika

2 knivspidser fint havsalt

1 tsk. stødt kanel



INGEFÆR-SYLTEDE GULERØDDER:

3 mellemstore gulerødder

200 ml. æblecidereddike

200 ml. vand

2 spsk. ren ahornsirup

10 g. frisk ingefær, skrællet og skåret i skiver
  1. Trin 1
    Syltede gulerødder: Skyl gulerødderne og brug et mandolinjern eller en skræller til at skære dem i lange tynde bånd, der placeres i et sylteglas, der kan rumme 1 liter. Skær ingefær i skiver og bland æblecidereddike, vand, ahornsirup, ingefær og salt. Hæld blandingen over gulerødderne og lad det sylte i mindst en time i køleskabet.
  2. Trin 2
    Lav dressingen ved at piske olivenolie, citronsaft, spidskommen, kanel, koriander, røget paprika og salt sammen.
  3. Trin 3
    Hæld Bonduelle linserne i en skål og tilsæt halvdelen af dressingen. Lad linserne marinere i 5 minutter.
  4. Trin 4
    Vask og skyl i mellemtiden rucolaen og hak sveskerne. Put svesker og rucola ned til linserne og hæld resten af dressingen over.
  5. Trin 5
    Placér de syltede gulerødder ovenpå blandingen og drys med flagesalt.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende