1. >Opskrifter
  2. >Sensommersalat med grillede majs og forårsløg

Sensommersalat med grillede majs og forårsløg

Mange af salatens ingredienser er grillet – men du kan sagtens lave den, uden grill, og i stedet tilberede grøntsagerne i en ovn.
Let
2 personer
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)

1 bundt asparges

1 bundt forårsløg

150 g tomater

Saft fra 2 lime

3 spsk. soja

1 spsk. olivenolie

1 tsk. chilipulver

1 tsk. sukker

Salt

Neutral olie til stegning
Ingredienser til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)

1 bundt asparges

1 bundt forårsløg

150 g tomater

Saft fra 2 lime

3 spsk. soja

1 spsk. olivenolie

1 tsk. chilipulver

1 tsk. sukker

Salt

Neutral olie til stegning
    Tilbered denne opskrift med:
  • Majs - 2 mini packs
  1. Trin 1
    Grill: Tænd grillen på høj varme. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på grillen i et jævnt lag. Grill grøntsagerne i 4-5 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet og let kullet på alle overflader. Tag grøntsagerne af grillen og lad dem køle af. Ovn: Forvarm en ovn til 200° på grill-indstillingen. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Grill i ovnen i 6-8 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet på alle sider. Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle af.
  2. Trin 2
    Steg majsene på en tør pande, over hård varme til de tager farve.
  3. Trin 3
    Bland limesaft, soja, olivenolie, chilipulver, sukker og salt i en skål og pisk sammen til en jævn dressing. Smag til med salt efter behov.
  4. Trin 4
    Skær afkølede asparges og forårsløg i mundrette bidder. Skær de friske tomater i halve.
  5. Trin 5
    Kombinér de snittede asparges, forårsløg og tomater til en stor skål. Tilføj de grillede, løse majs og hæld dressingen ud over. Bland vel og server lun.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende