Afrikansk peanutcurry

Afrikansk peanutcurry

Ingredienser

Til 4 personer

500 g søde kartofler
Olivenolie til stegning
Salt
1 løg
2 fed hvidløg
1 cm frisk ingefær
½ tsk. chilipulver
½ tsk. friskrevet muskatnød
½ tsk. stødt kardemomme
½ tsk. kanel
1 tsk. stødte fennikelfrø
2 tsk. stødt koriander
salt og friskkværnet peber
600 g kyllingebrystfilet
2 røde peberfrugter
2 dåser hakkede tomater
5 friske dadler
1 dl peanutbutter
1 dåse Bonduelle kikærter (drænet vægt 265 g)
Saft af ½-1 citron
1 håndfuld peanuts til servering

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skrub eller skræl de søde kartofler,
    og skær dem i små tern.
  • Fordel ternene på en bageplade med bagepapir, vend dem i
    olivenolie og salt, og sæt pladen i ovnen i 20 minutter,
    til ternene er gyldne.
  • Hak løget fint, og riv hvidløg og ingefær fint,
    Svits løg, hvidløg
    og ingefær i olivenolie i en gryde.
  • Skær kyllingekødet i tern, og brun det i gryden.
    Tilsæt alle krydderierne, og vend rundt.
  • Rens og skær peberfrugter i tern, og lad dem stege med
    et par minutter.
  • Hæld hakkede tomater i gryden. Fjern stenene fra dadlerne,
    og kom dem halve i gryden. Læg låg på gryden, og lad det
    hele simre i 10 minutter.
  • Tilsæt dernæst peanutbutter og de bagte sød-kartoffeltern.
  • Skyl kikærterne i en sigte, og rør dem i din curry.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber, og servér med
    quinoasalat og peanuts.