Bønnebrød

Bønnebrød

Ingredienser

6 personer
1 dåse bønne mix (265 g drænet vægt)
2½ dl vand
25 g gær
1½ dl lunt vand

1 tsk salt (1 spsk. salt)
1 tsk sukker
4 dl fuldkornsmel
ca. 4,5 dl hvedemel

Fremgangsmåde

  • Hæld væsken fra bønnerne, og skyl i koldt vand. Blend) bønner og vand til en cremet masse.
  • Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt salt og sukker. Rør fuldkornsmel samt bønnemasse i. Rør hvedemelet i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem. Kør i 10 minutter på en røremaskine
  • Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min. Gerne mere.
  • Del evt. dejen i 2 lige store stykker, og fordel dejen i en bageform (15 x20 cm), formen skal være foret med bagepapir.
  • Bag brødene midt i ovnen ved 200°C i 25 min.