Braiseret oksebov med kidneybønner og rodfrugter

Braiseret oksebov med kidneybønner og rodfrugter

Ingredienser

Til 4 personer

600 g oksebov i tern
Olie
Salt og peber
2-3 dl vand
1 dl øl
1 dl piskefløde
2 spsk sojasauce
2 stilke timian
4 gule beder skåret i store tern
4 persillerødder skåret i store tern
2 dåser Bonduelle kidneybønner (drænet vægt 500 g)

Gremolata:
1 dl grovhakket bred persille
1 fed hakket hvidløg
Revet skal af ½ økologisk citron

Fremgangsmåde

Så let er det:

  1. Svits kødet i olie i en gryde. Krydr med salt og
    hæld vand på. Lad kødet koge op og skum af.
  2. Kom øl, piskefløde, sojasauce og timian i gryden
    og læg låg på. Lad retten simre i 1 time.
  3. Kom vaskede gule beder og persillerødder i gryden
    og lad retten simre i yderligere 30-45 minutter.
  4. Afdryp kidney bønnerne og kom i gryden.
    Lad bønnerne simre med i 5 minutter.
  5. Smag retten til med salt og peber og server med gremolata.

 

Tilberedningstid: 2 timer