Caldo gallego – galicisk suppe med chorizo, hvide bønner og grøntsager

Caldo gallego – galicisk suppe med chorizo, hvide bønner og grøntsager

Ingredienser

Til 4 personer

1 spsk. olivenolie
1 løg
2 hvidløgsfed
400 g kartofler
100 g grønkål
200 g chorizo
1 tsk. paprika
1 laurbærblad
2 dåser Bonduelle hvide bønner (drænet vægt 130 g x 2)
1 liter oksekøds- eller grøntsagsbouillon
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  • Hak løg og hvidløg fint. Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker.
    Skær chorizoen i stykker og snit grønkålen.
  • Varm olien op i en gryde, og svits løg og hvidløg, indtil løgene er blanke og
    gennemsigtige. Tilsæt paprika og laurbærblad og svits krydderierne et minut.
  • Tilsæt bouillon og kartofler. Bring suppen i kog, skru ned til middelvarme,
    og simre i ca. 20 minutter.
  • Tilsæt derefter chorizo, bønner og grønkål, og lad suppen simre i yderligere 15 minutter.
    Smag til med salt og peber.