Chili con carne med sorte bønner

Chili con carne med sorte bønner

Ingredienser

4 dåser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drænet vægt),
2 løg,
olie,
400 g hakket oksekød 10 %,
½ rød mild chili,
1 ½ tsk spidskommen,
¼ tsk kanel,
2 dåser flåede cherrytomater,
3 spsk tomatkoncentrat,
25 g mørk chokolade 80 %,
Salt og peber

Topping:2 dl creme fraiche 18 %, 1 dl koriander og mynte blade, 1 lille rødløg, ½ mild rød chili.

Fremgangsmåde

Så let er det:

  1. Skyl bønnerne i en sigte og afdryp.
  2. Hak løg og svits med kød indtil brunet.
  3. Kom krydderier og begge slags tomater i gryden og lad simre i 5 minutter.
  4. Kom chokolade og bønner i gryden og lad dem blive gennemvarme.
  5. Smag retten til med salt og peber.

Server i skål med creme fraiche, urter og lidt hakket rødløg og chili.

Velbekomme!

Tip: Chili sin carne, det vil sige uden kød, smager også rigtig godt. Her er det en god idé at servere chilien med ris. Bønner og ris komplimenterer nemlig hinanden så at vi kan udnytte proteinet bedre.

Tilberedningstid: 20 min.