Grillet oksebøf med linse-smør

Grillet oksebøf med linse-smør

Ingredienser

DU SKAL BRUGE

800 g oksekød,
8 kviste timian,
10 fed hvidløg,
1 løg,
2 spsk. olivenolie,
grøn salat.

Linsesmør
1 dåse Bonduelle linser (drænet vægt 265g),
2 skalotteløg,
4 fed hvidløg,
¼ bundt timian,
1 spsk. olivenolie,
1,5 dl rødvin,
250 g smør,
salt og peber.

Fremgangsmåde

SÅ LET ER DET:

  1. Steg finthakket løg, hvidløg og timian på en pande i 1 spsk. olivenolie uden at det tager farve.
  2. Tilsæt rødvin, kog det helt ind, rør sammen med blødt smør og linser, smag til med salt og peber.
  3. Rul smørret sammen som en pølse i et stykke bagepapir og sæt det på køl i minimum 1 time.
  4. Bland hakket timian og 1 spsk. olivenolie i kødet, form som bøffer og krydr godt med salt og peber. 5. Steg på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side og anret med linsesmør og grøn salat.

Tip: Smørret er fantastisk til al slags kød fra grillen, bagt kartoffel, grøntsager og ikke mindst brød.