Harira suppe med linser og kikærter

Harira suppe med linser og kikærter

Ingredienser

250 g oksebov i små tern
Olie
1 løg
3 fed hvidløg
1 l vand
2 bouillonterninger (okse)
2 stilke bladselleri
2 spsk tomatkoncentrat
1 dl hakket bredbladet persille
1/2 dl hakket frisk koriander
1 dåse Bonduelle linser
(drænet vægt 265 g)
1 dåse Bonduelle kikærter
(drænet vægt 265 g)
Salt og peber

Pynt: Dadler og citronbåde

Fremgangsmåde

Så let er det:

  1. Svits kødet i olie i en gryde.
  2. Hak løg og hvidløg og svits med kødet.
  3. Hæld vandet på, kog op og skum af.
  4. Tilføj bouillonterninger og snittet bladselleri.
    Lad retten simre under låg indtil kødet er mørt.
    Se til retten efter ca. 1 time.
  5. Tilsæt urter, linser og kikærter og kog suppen op.
    Smag til med salt og peber og server med citronbåde
    og dadler som i Marokko.

Tip: Suppen er også god, hvis man blender den.

Tilberedningstid: Ca. 1 ¼ time.