Hokkaido græskarsupper med black-eyed bønner, chili og persille

Hokkaido græskarsupper med black-eyed bønner, chili og persille

Ingredienser

500 g Hokkaido græskar
200 g kartofler
3 fed hvidløg
1 løg, ca. 50 g
2 spsk. olivenolie
2 tsk. timian
1 dåse kokosmælk
7 dl vand
2 spsk. citronsaft

1 ds. Bonduelle black-eyed bønner
¼ bundt persille
1 rød chili
1-2 spsk. ristede græskarkerner
1 spsk. olivenolie
Salt
Sort peber
Evt: skyr og brød

Fremgangsmåde

  • Skræl og skær græskar, kartofler, hvidløg og løg groft og svits dem i olivenolie sammen med timian
  • Tilsæt kokosmælk og vand, lad det simre i 30 minutter indtil det er mørt.
  • Blend suppen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Kom bønnerne i en sigte og lad dem dryppe godt af.
  • Snit persille og chili fint, vend det sammen med bønner, græskarkerner og olie, smag til med salt og peber.
  • Anret den varme suppe i skåle og drys med bønner. Server evt. med brød og skyr

Tip:
Du kan skifte græskar ud med sød kartoffel, gulerod, selleri, pastinak eller anden rodfrugt.