LInsekebab

LInsekebab

Ingredienser

Til 4 personer

2 løg
3 fed hvidløg
250 g champignoner
1 spsk. olivenolie til stegning
100 g valnødder
1 dl finvalsede havregryn
2 dåser grønne linser
1 lille håndfuld persille
1 lille håndfuld mynteblade
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. koriander
1 tsk. røget paprika
½ tsk. allehånde
Salt og friskkværnet peber
Grillspyd

BAGTE GRØNTSAGER:
1 aubergine
1 squash
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie
Salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader. Skær aubergine, squash og peberfrugter i skiver,
    og placér dem på en bageplade med bagepapir. Vend grøntsagerne i olivenolie,
    drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 35 minutter, til grøntsagerne
    er møre og gyldne.
  • Hak løgene fint, og pres hvidløgene. Rens champignonerne, og hak dem groft.
    Steg løg, hvidløg og champignoner i olivenolie på en stor pande.
    Hak valnødderne groft, og lad dem stege med, til det hele er gyldent,
    og væden fra champignonerne er fordampet.
  • Kom pandens indhold over i en skål. Dræn linserne fra dåserne, skyl dem
    i en sigte, og kom dem i skålen. Tilsæt også havregryn, finthakket persille,
    finthakket mynte og krydderier.
  • Kør blandingen let sammen med en stavblender, til det kan røres til en grov linsefars.
  • Form farsen rundt om grillspyd, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Steg spyddene i ovnen i cirka 25 minutter, til de er faste og gyldne.