Majssuppe med svampe, bønner, ristet brød og skyr

Majssuppe med svampe, bønner, ristet brød og skyr

Ingredienser

2 dåser Bonduelle Majs
(2 x 140 g drænet vægt)

400 g kartofler

1 løg, ca. 50 g

2 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

1 bouillonterning, grønt

1 liter vand
250 g svampe, markchampignon
4 kviste timian, hakket
4 skiver brød, ristet
Skyr
Brøndkarse
SaltSort peber

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
  • Snit løg og hvidløg fint, og steg det af i en stor gryde sammen med kartoflerne.
  • Tilsæt bouillonterning og vand, og lad det simre i 30 minutter, til kartoflerne er møre.
  • Tilsæt majs og blend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Rens svampene, skær dem i skiver, rist dem af i olie sammen med timian, og krydr med salt og peber.
  • Anret den varme suppe i små varme suppeskåle med 1 stykke ristet brød med svampe og ekstra majs, brøndkarse og skyr.

Tip: Suppen kan også laves på hvide bønner, kikærter og linser.