Mexicansk suppe med sprød topping

Mexicansk suppe med sprød topping

Ingredienser

Til 4 personer

4 små majstortillas
Olie til stegning
3-4 kyllingelår
1 løg
4 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 dåse hakkede tomater
1 dåse Bonduelle bønnemix (drænet vægt 265 g)
1 tsk stødt spidskommen
2 tsk paprika
1 tsk chilipulver
1 l vand eller hønsefond
1-2 spsk tomatpuré (valgfri)
1 avocado
1 lille rødløg
1/2 bdt. koriander
2 limes
200 g cremefraiche – gerne den fuldfede variant
100 g cheddar
Hot sauce, fx Tabasco
Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skær tortillas i tynde strimler. Varm en god sjat olie på en pande
    og steg dem gyldne i olien. Dryp af på fedtsugende papir.
  • Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem på panden. Sæt til side.
  • Pil og hak løg og hvidløg. Skær peberfrugterne i små tern.
    Sauter alle tre dele på panden i olie i et par minutter, uden at de tager farve.
    Tilsæt hakkede tomater, bønnemix, krydderier, hønsefond, tomatpuré og kyllingelår.
    Bring gryden i kog og skum af hvis nødvendigt.
  • Skru ned for varmen og lad gryden simre i cirka 40 minutter, til kyllingelårene er møre.
    Tag dem op af gryden og pluk kødet af benene med to gafler.
  • Kom kødet tilbage i suppen og smag til med salt, peber og evt. ekstra chili.
  • Skær avocado i tern, hak rødløget og korianderen. Skær lime i både.
  • Anret suppen i skåle og top hver portion med lidt rødløg, avocado,
    en skefuld cremefraiche, et drys revet ost, koriander og tortillas.
  • Server med lime både og hot sauce.