Ristet broccoli med black eyed bønner og persillepesto

Ristet broccoli med black eyed bønner og persillepesto

Ingredienser

500 g hakket oksekød

3 spsk. vegetabilsk olie

400 g broccoli

1 rødløg, ca. 50 g

2 fed hvidløg

1 dåse Bonduelle Black eyed bønner (265 g drænet vægt)

1 citron, usprøjtet

4 spsk. persillepesto (kan også købes færdiglavet)

Persillepesto
(stor portion)
1 bdt persille
½ bdt basilikum
1 fed hvidløg
30 g mandler uden skal
50 g parmesan
2-3 dl oliven olie
Salt
Sort peber

Fremgangsmåde

Persillepesto

  • Skyl persille og basilikum og lad det dryppe godt af. Hak det groft, og kom det i blenderen sammen hvidløg, mandler og revet parmesan.
  • Blend det godt sammen med olivenolie til en grov puré, og smag til med salt og peber.

 

Ristet broccoli

  • Skær broccoli i grove skiver.
  • Snit løg og hvidløg fint.
  • Steg broccoli, løg og hvidløg af i 2 spsk. olie på en pande, til det er mørt og stadig sprødt. Tilsæt black eyed bønner, og vend det sammen. Smag til med salt og peber.
  • Anret det på en stor tallerken, og riv citron på den fine side af rivejernet ud over det.
  • Servér med en stegt hakkebøf og persillepesto.

Tip: Serveres som tilbehør både til fisk og kød, kan fint spises som vegetarret, kan også laves med chili beans, linser eller kikærter.