Salat med linser rørt med grov sennep, grillet forårsløg og rå rødbeder

Salat med linser rørt med grov sennep, grillet forårsløg og rå rødbeder

Ingredienser

(Tilbehør til 4 personer)

1-2 dåser Bonduelle linser (265g drænet vægt)
12 forårsløg
1 spsk olivenolie
200 g rødbede, gul eller rød
1 spsk citronsaft

2 spsk grov sennep
¼ bundt purløg
Salt
Sort peber
Evt. røget paprika

Fremgangsmåde

  • Rens forårsløgene og vend dem i olivenolie, salt og sort peber.
  • Grill forårsløgene hårdt på grillen eller på en grill pande.
  • Skræl de rå rødbeder og snit dem meget fint i skiver på mandolin, marinér dem med citronsaft og salt og peber.
  • Vend linserne med sennep og smag til med salt og peber.
  • Snit purløg fint og vend det deri.
  • Læg rødbedeskiverne ud på et fad og fordel linserne derpå, læg de grillede forårsløg derpå og drys med ekstra purløg.

Tip: Kan fint laves med rå skiver af squash og æble