Sommertærte med spinat, rødbeder, gedeost og linser

Sommertærte med spinat, rødbeder, gedeost og linser

Ingredienser

(Tilbehør til 4 personer)

1 dåse Bonduelle linser (265g drænet vægt)
1 pk tærtedej
200 g rødbeder, kogte
50 g babyspinat

4 æg
¼ fløde
100 gedeost
Salt
Sort peber

Fremgangsmåde

  • Rul dejen ud på tærtens form og prik den med en gaffel og sæt den på køl.
  • Skær de kogte rødbeder i passende skiver.
  • Bland rødbeder, linser og spinat og fordel det i tærten.
  • Pisk æg og fløde sammen med salt og peber og hæld det i tærten.
  • Smuldr gedeosten hen over tærten og bag tærten i en forvarmet ovn ved 185 grader i 45-60 minutter indtil den gylden og færdig bagt. Tærten køles af på en bagerist.
  • Server tærten lun eller kold eventuelt med en grøn salat.

Tip: kan laves med bønner, kikærter, squash og friskost.