Veggiebøffer med søde kartofler og quinoa

Veggiebøffer med søde kartofler og quinoa

Ingredienser

Ca. 6 stk.

Sød kartoffel (ca. 300 g)
1 dåse drænet Bonduelle quinoa (85 g)
1 æg
1/2 tsk. spidskommen
1/2 tsk. røget paprika
Salt
Peber

Serveres med:
citron eller lime
frisk koriander

Oliven- eller kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

  • Skræl den søde kartoffel og skær den i tern. Kog den søde kartoffel i let saltet vand, indtil den er blød. Hæld vandet fra og mos kartoflen.
  • Tilsæt quinoa, æg og krydderier i blandingen. Rør godt.
  • Varm olien på en stegepande ved middel varme. Form små bøffer af blandingen med søde kartofler og quinoa og læg dem på panden.
  • Steg bøfferne langsomt uden at vende dem i 5-6 minutter. Vend bøfferne forsigtigt, tilsæt olie om nødvendigt, og steg bøfferne på den anden side i 5-6 minutter. Lad ikke panden blive for varm, så bøfferne ikke bliver brændt. Sørg for, at der er plads nok på panden, så du kan vende bøfferne.

Inden servering kan du presse lidt citron- eller limesaft og drysse frisk koriander på bøfferne.

Serveres med fx salat, avocado eller tzatziki.