1. >Opskrifter
  2. >Bønnebrød

Bønnebrød

Medium
6 personer
90 min.
Ingredienser
til 6 personer
1 dåse bønnemix (265 g drænet vægt)

2½ dl vand

25 g gær

1½ dl lunt vand

1 tsk salt (1 spsk. salt)

1 tsk sukker

4 dl fuldkornsmel

ca. 4,5 dl hvedemel
Ingredienser til 6 personer
1 dåse bønnemix (265 g drænet vægt)

2½ dl vand

25 g gær

1½ dl lunt vand

1 tsk salt (1 spsk. salt)

1 tsk sukker

4 dl fuldkornsmel

ca. 4,5 dl hvedemel
  1. Trin 1
    Hæld væsken fra bønnerne og skyl i koldt vand. Blend bønner og vand til en cremet masse.
  2. Trin 2
    Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt salt og sukker. Rør fuldkornsmel samt bønnemasse i. Rør hvedemelet i lidt af gangen, og ælt dejen godt igennem. Kør i 10 minutter på en røremaskine
  3. Trin 3
    Lad dejen hæve tildækket i ca. 45 min - gerne mere.
  4. Trin 4
    Del evt. dejen i 2 lige store stykker, og fordel dejen i en bageform (15 x20 cm). Formen skal være foret med bagepapir.
  5. Trin 5
    Bag brødene midt i ovnen ved 200°C i 25 min.