1. >Opskrifter
  2. >Chili con carne med sorte bønner

Chili con carne med sorte bønner

Medium
4 personer
20 min.
Ingredienser
til 4 personer
4 dåser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drænet vægt)

2 løg

Olie

400 g hakket oksekød 10 %

½ rød mild chili

1 ½ tsk. spidskommen

¼ tsk. kanel

2 dåser flåede cherrytomater

3 spsk. tomatkoncentrat

25 g mørk chokolade 80 %

Salt og peber



Topping:

2 dl creme fraiche 18 %

1 dl koriander og mynte blade

1 lille rødløg

½ mild rød chili
Ingredienser til 4 personer
4 dåser Bonduelle Tex Mex sorte bønner (520 g drænet vægt)

2 løg

Olie

400 g hakket oksekød 10 %

½ rød mild chili

1 ½ tsk. spidskommen

¼ tsk. kanel

2 dåser flåede cherrytomater

3 spsk. tomatkoncentrat

25 g mørk chokolade 80 %

Salt og peber



Topping:

2 dl creme fraiche 18 %

1 dl koriander og mynte blade

1 lille rødløg

½ mild rød chili
  1. Trin 1
    Skyl bønnerne i en sigte og afdryp.
  2. Trin 2
    Hak løg og svits med kød indtil det er brunet.
  3. Trin 3
    Kom krydderier og begge slags tomater i gryden og lad simre i 5 minutter.
  4. Trin 4
    Kom chokolade og bønner i gryden og lad dem blive gennemvarme. Smag retten til med salt og peber.
  5. Trin 5
    Server i skål med creme fraiche, urter og lidt hakket rødløg og chili.
Chili sin carne, det vil sige uden kød, smager også rigtig godt. Her er det en god idé at servere chilien med ris. Bønner og ris komplimenterer nemlig hinanden, så vi kan udnytte proteinet bedre.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende