1. >Opskrifter
  2. >Ristede kartofler og bønner på kål

Ristede kartofler og bønner på kål

Let
2 personer
35 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 sød kartoffel

1,5 spsk. koldpresset olivenolie

1/2 tsk. fin salt

60 g revet spidskål

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 bundt purløg

45 g rå og usaltede græskarkerner

150 g Bonduelle bønner & gryn



CITRON- OG HVIDLØGSDRESSING:

2 spsk. koldpresset olivenolie

1 lille fed hvidløg, finthakket

2 spsk. friskpresset citronsaft

En knivspids fint havsalt

1/4 tsk. flydende honning
Ingredienser til 2 personer
1 sød kartoffel

1,5 spsk. koldpresset olivenolie

1/2 tsk. fin salt

60 g revet spidskål

1 spsk. friskpresset citronsaft

1 bundt purløg

45 g rå og usaltede græskarkerner

150 g Bonduelle bønner & gryn



CITRON- OG HVIDLØGSDRESSING:

2 spsk. koldpresset olivenolie

1 lille fed hvidløg, finthakket

2 spsk. friskpresset citronsaft

En knivspids fint havsalt

1/4 tsk. flydende honning
  1. Trin 1
    Forvarm ovnen til 200°C. Skræl den søde kartoffel og skær den i tern. Placer de søde kartoffeltern på en bradepande og hæld olie og 1/4 tsk. salt over. Sæt dem i ovnen og bag dem i 20 min.
  2. Trin 2
    Skyl spidskålen og fjern stokken. Snit kålen fint.
  3. Trin 3
    Forvarm en lille pande. Når den er varm, ristes græskarkernerne, indtil de dufter ca. 5 minutter.
  4. Trin 4
    Til dressingen hakkes hvidløget og citronen rives og presses. Derefter blandes hvidløg, olivenolie, citronskal, citronsaft og flydende honning sammen i en skål.
  5. Trin 5
    Salaten afsluttes ved, at du hælder Bonduelle bønner & gryn i en skål, tilføjer halvdelen af dressingen og lader bønneblandingen marinere i 5 minutter. Tilføj kål, søde kartofler og resten af dressingen og bland det godt. Drys græskarkerner over og server.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende