RISTEDE KARTOFLER OG BØNNER PÅ KÅL

RISTEDE KARTOFLER OG BØNNER PÅ KÅL

Ingredienser

Til 2 personer som hovedret, og til 3 personer som tilbehør

1 sød kartoffel
1,5 spsk. koldpresset olivenolie
1/2 tsk. fint salt
60 g revet spidskål
1 spsk. friskpresset citronsaft
1 bundt purløg
45 g rå og usaltede græskarkerner
1 pose Bonduelle økologiske bønner & gryn (150 g)
Til citron- og hvidløgsdressingen:
2 spsk. koldpresset olivenolie
1 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. friskpresset citronsaft
En knivspids fint havsalt
1/4 tsk. flydende honning

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 200 °C. Skræl den søde kartoffel og skær den i tern.
    Placer de søde kartoffeltern på en bradepande og hæld olie og 1/4 tsk. salt over.
    Sæt dem i ovnen og bag dem i 20 min.
  • Skyl spidskålen og fjern stokken. Snit kålen fint.
  • Forvarm en lille pande. Når den er varm, ristes græskarkernerne,
    indtil de dufter ca. 5 minutter.
  • Til dressingen hakkes hvidløget og citronen rives og presses.
    Derefter blandes hvidløg, olivenolie, citronskal, citronsaft og flydende
    honning sammen i en skål.
  • Salaten afsluttes ved, at du hælder Bonduelle bønner & gryn i en skål,
    tilføjer halvdelen af dressingen og lader bønneblandingen marinere i 5 minutter.
    Tilføj kål, søde kartofler og resten af dressingen og bland det godt.
    Drys græskarkerner over og server.