1. >Opskrifter
  2. >Lynhurtig linsebolognese

Lynhurtig linsebolognese

Let
2 personer
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 lille løg

2 fed hvidløg

1 gulerod

2 dåser Bonduelle Økologiske Linser (260 g drænet vægt)

1 håndfuld frisk basilikum

50 g kalamataoliven (uden sten)

2 spsk. olivenolie

¼ tsk. tørrede chiliflager (eller mere efter smag)

1 tsk. tomatpuré

500 g tomatpassata

Salt og peber

Evt. lidt sukker

Servering:

200 g tørret spaghetti

Revet parmesan

Mere frisk basilikum
Ingredienser til 2 personer
1 lille løg

2 fed hvidløg

1 gulerod

2 dåser Bonduelle Økologiske Linser (260 g drænet vægt)

1 håndfuld frisk basilikum

50 g kalamataoliven (uden sten)

2 spsk. olivenolie

¼ tsk. tørrede chiliflager (eller mere efter smag)

1 tsk. tomatpuré

500 g tomatpassata

Salt og peber

Evt. lidt sukker

Servering:

200 g tørret spaghetti

Revet parmesan

Mere frisk basilikum
  1. Trin 1
    Sæt en gryde over med pastavand.
  2. Trin 2
    Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden, og dræn linserne. Hak basilikum og oliven groft.
  3. Trin 3
    Varm en gryde op med olivenolie, og steg løg og hvidløg i et par minutter. Tilsæt basilikum og chiliflager og steg i 1 minut mere. Tilsæt tomatpuré, og rist i 1 minut.
  4. Trin 4
    Hæld nu tomatpassata, grønne linser, revet gulerod og grofthakket oliven i gryden, og kog bolognesen i 10-15 minutter uden låg. Smag til med revet citronskal, salt, peber og evt. lidt sukker.
  5. Trin 5
    Kog spaghettien efter anvisningen på pakken, og servér den med linsebolo, revet parmesan og frisk basilikum på toppen.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende