1. >Opskrifter
  2. >Linsesuppe med kokos, søde kartofler og ris

Linsesuppe med kokos, søde kartofler og ris

Let
2 personer
35 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 spsk. ekstra jomfru olievenolie

1/2 løg, hakket

3 cm frisk ingefær, revet

1 fed hvidløg, hakket

1 sød kartoffel, skrællet og skåret i tern

1/2 spsk. gult karrypulver

1/4 tsk. stødt chili

1/2 liter grøntsagsfond

150 g Bonduelle linser & gryn

En knivspids havsalt

1 dåse kokosmælk

30 g babyspinat

1 kop kogte basmatiris

2 spsk. frisk, hakket koriander, samt lidt ekstra til pynt

3 spsk. cashew-nødder
Ingredienser til 2 personer
1 spsk. ekstra jomfru olievenolie

1/2 løg, hakket

3 cm frisk ingefær, revet

1 fed hvidløg, hakket

1 sød kartoffel, skrællet og skåret i tern

1/2 spsk. gult karrypulver

1/4 tsk. stødt chili

1/2 liter grøntsagsfond

150 g Bonduelle linser & gryn

En knivspids havsalt

1 dåse kokosmælk

30 g babyspinat

1 kop kogte basmatiris

2 spsk. frisk, hakket koriander, samt lidt ekstra til pynt

3 spsk. cashew-nødder
  1. Trin 1
    Kog risen ud fra anvisningerne på pakken.
  2. Trin 2
    Hak løget og varm olivenolien i en stor gryde over mellem varme. Steg det hakkede løg blødt i 5 minutter.
  3. Trin 3
    Hak ingefær, hvidløg og den søde kartoffel og tilsæt dem i gryden, hvor de koger, indtil de begynder at afgive duft; cirka 2 minutter. Rør karrypulveret og den stødte chili i og lad blandingen koge i 1 minut.
  4. Trin 4
    Tilsæt fond og salt og bring det hele i kog. Skru derefter ned for varmen og lad suppen simre i 15 minutter.
  5. Trin 5
    Rør kokosmælk og spinat i og lad det koge i yderligere 5 minutter.
  6. Trin 6
    Hak korianderbladene. Tag suppen af varmen og tilsæt Bonduelle linser & gryn samt koriander.
  7. Trin 7
    Ved serveringen fordeles risen i skålene og suppen øses over. Pynt med koriander og cashew-nødder.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende