1. >Nyheder
  2. >3 fordomme om majs på dåse

Lækre, søde og sprøde med helt særlige egenskaber gør majs på dåse til en atypisk kornsort, som vi spiser som en grøntsag. Her er tre fordomme om majs på dåse. 

Majs på dåse er for søde.

 

FAKTA

Børn elsker den søde smag af majs på dåse, fordi det er søde majs, der er i dåsen. Og de er ikke de eneste. Den atypiske kornsort, som vi altså bruger som grøntsag, er rig på kulhydrater, mens dets glykæmiske indeks er heldigvis lavt. Det høje kulhydratindhold (6 gange så meget som dets proteinindhold) gav det ry for at være nærende - nærmest helligt - for de amerikanske indianere i både syd og nord. Majs er også kilde til fiber og vitamin B9 og indeholder en antioxidant kaldet Zeaxanthin, der stammer fra majsens botaniske navn: Zea Mays.

I dag spises majs direkte fra kolben i hele Europa, enten kogt eller grillet. I Danmark og i lande som Frankrig, Italien og Spanien nydes kogte, søde majs for det meste i blandede salater.
 

Majs på dåse har højt fedtindhold.

 

FAKTA

Majs på dåse indeholder mindre end 2 g fedt pr. 100 g. Derudover har det også et ret lavt kalorieindhold (kun 106 kcal pr. 100 g majs). Omvendt er det en kilde til fibre og antioxidanter, men også kalium, magnesium, mangan og vitaminer - inklusive vitamin B9 - gør majs til en naturlig del af en tilpasset, sund og afbalanceret diæt. Samtidig skal alle, som er følsomme eller intolerante over for gluten, vide, at majs ikke indeholder noget som helst gluten. 

Kilde
 

Majs på dåse indeholder tilsætningsstoffer.

 

FAKTA

Majs på dåse består kun af søde majskerner (garanteret GMO-fri), vand og salt. Sukker findes naturligt i majs, og langt de fleste majs på dåse har et naturligt indhold af sukker, men du bør nok læse etiketten for at være helt sikker. Vores majs er dyrket specifikt til Bonduelle fra særlige sorter hovedsageligt i det sydvestlige Frankrig, hvor klimaforholdene er specielt gunstige for majs. Straks efter høsten - inden for 6 timer - pakkes kernerne for at bevare deres fine smag. Endelig er fordelen ved søde majs på dåse naturligvis, at de er tilgængelige året rundt og kan nydes i alle sæsoner. Fra juli og helt til september er det oplagt at nyde smagen af de friske majs direkte fra kolben - kogte eller grillede med smør til.