1. >Siden 1853
  2. >Et grønnere liv

Miljøhensyn og CSR (virksomheders samfundsansvar) er ikke noget nyt længere. Forskningsselskabet Mintel har gennemført en undersøgelse omkring velvære og miljø og konkluderede ud fra denne, at det sandsynligvis ville blive de største forbrugerbekymringer på verdensplan i 2030. Banken Oney foretog en undersøgelse omkring bevidst forbrug i 2020-2021, hvor 90 % af de europæere, der tilmeldte sig, specifikt sagde, at de tilmeldte sig på grund af deres personlige engagement i netop bevidst forbrug.

Bonduelle-fabrikkerne gennemfører mange initiativer og undersøger nye forsyningskilder for at reducere CO2-aftrykket, forbedre energieffektiviteten og for at imødekomme de nye forbrugerforventninger og hjælpe forbrugerne i deres grønne tilgang. Blandt de udviklede løsninger blev energibesparelser prioriteret sammen med en reduktion af drivhusgasemissioner, bevarelse af lokal beskæftigelse og håndtering af fabrikkernes energiomstilling. Denne tilgang til CSR stiller ambitiøse globale mål, som vi gennemfører med støtte og rådgivning fra mange lokale aktører.

På vej mod en cirkulær, energisk model

I 2025 sigter Bonduelle mod at have et energimix med 20 % vedvarende energi (i øjeblikket 9,7 %)! Med vores CSR-tilgang undersøger vi alternative energikilder som biogas, biomasse og dampe fra biomasse.
 
Lokalt arbejder vores fabrikker allerede mod dette mål. F.eks. bruger Békéscsaba, Nagykőrös og Nyiregyhaza i Ungarn 88 % af biogassen fra internt biogasaffald og genbruger på den måde metan fra fabrikkernes rensningsanlæg for at skabe cirkularitet. At satse på innovative teknologier er en måde at kontrollere miljøpåvirkningen på, som gør det muligt at spare energi og skabe nye arbejdspladser.
 
Også i Frankrig udvikler Bonduelle sammen med lokale partnere projekter inden for alternative energiformer for at forbedre cirkulariteten. Eksempelvis  i Estrées-Mons, hvor 79 % af dampbehovet dækkes gennem fabrikkens fremstilling af dampe fra biomasse. Faktisk anvender anlægget også affald fra skovdrift. På den måde sparer fabrikken over 18.000 tons kulstofemissioner om året og genvinder 21 % af sin biometan til at producere frosne grøntsager og dåsegrøntsager. Andre processer anvendes også på fabrikkerne i Renescure og Labenne, hvor man genvinder henholdsvis 97 % og 77 % af fabrikkernes biometanproduktion.

Menneskelige og inkluderende eventyr

Renescures metanationsenhed blev åbnet i juni 2015 efter initiativ fra to landmænd, som begge var fast besluttede på at udvikle situationen i regionen med støtte fra den lokale landbrugsmyndighed. Anlægget producerer vedvarende energi gennem affald fra de to samarbejdende landmænd, det grønne affald fra de lokale myndigheder og planteaffald fra Bonduelle-fabrikken. Grønt affald (vegetabilske skræller) bliver derefter til biogas!
 
På den måde behandles hvert år 10.000 tons gødning, grønt affald og spirede frøskaller. Gæringen producerer biogas, hvilket driver kraftvarmeværk, som producerer elektricitet og varme – som begge anvendes af anlægget, mens overskuddet sælges.
 
Resultatet er en CSR-omstilling, der fører mod en renere og mere bæredygtig planet takket være et produktionskredsløb og virksomheder, der tager hensyn til bæredygtig udvikling. Takket være alle Bonduelle-fabrikkernes aktiviteter genanvendes 100 % af det grønne affald i dag, og 73 % af det grundlæggende industriaffald genanvendes eller omdannes til energi.

Læs vores CSR-rapport