1. >Siden 1853
  2. > Vores løfte om en bedre verden

Hos Bonduelle er vi overbeviste om, at naturen er vores fremtid, så vi er dedikerede til en forpligtelse. Vi kalder den "The B! Pact": en konkret forpligtelse over for planeten, fødevarer og mennesker.

En virksomhed med positiv indvirkning

På grund af klimakrisen er det endnu vigtigere, at virksomhederne inddrager bæredygtig udvikling i deres mission og åbent forpligter sig til at begrænse deres miljøpåvirkning og handle ansvarligt. Sundhedskrisen viste os, at virksomhederne har en stor rolle i skabelsen af en mere inklusiv og retfærdig verden.
 
Som en aktør inden for landbrugserhvervet, ønsker Bonduelle at bane vejen for overgangen til plantebaseret kost for et bedre velvære for planeten og dens indbyggere ved at forpligte sig til en proces, der vil gøre virksomheden B Corp-certificeret med en model for positiv økonomisk indvirkning for sine interessenter.

B Corp-certificering

Forandring handler om konkrete forpligtelser. Forpligtelser, der er defineret, vurderet og anerkendt af B Corp-certificeringsorganet. Efter en revision og konsekvensanalyse udsteder B Corp-bevægelsen en certificering til virksomheder, der "ønsker at bidrage positivt til samfundet og ikke udelukkende ønsker at være de bedste i verden, men de bedste FOR verden!" (hjemmeside https://bcorporation.eu/). Virksomheder med certificeringen bliver også modeller for andre virksomheder uden certificeringen og baner vejen for dem.
 
Vi ser B Corp-certificeringen som en stor hjælp, når det kommer til at strukturere virksomhedens den sociale og miljømæssige transformation. En forpligtelse til B Corp-certificering er muligheden for at blive involveret i den store ændring af vores virksomhedskultur, fra styring af aktuelle anliggender til at genoverveje vores præstationsegenskaber overalt, hvor vi er til stede.

The B! Pact: vores forpligtelser for 2025

Siden begyndelsen har Bonduelle dyrket respekten for naturlige miljøer og placeret mennesket i hjertet af virksomheden i alle de lande, hvor vi er til stede. Med The B! Pact ønsker virksomheden at inkorporere sin allerkæreste værdier endnu mere: at støtte lokal beskæftigelse, sikkerhed på arbejdspladsen, sundhed, nydelse, varme og engagement i lokalsamfundene. Altid med den samme drivende ambition om at bidrage til trivsel gennem plantebaserede fødevarer med aktiviteter, der er udviklet med hensyn til mennesker, biodiversitet og miljø.
 
The B! Pact blev lanceret i 2019 og samler Bonduelles forpligtelser omkring tre søjler: fødevarer, mennesker og planeten!

Vær god ved planeten

Bonduelle forpligter sig til at være en bedre virksomhed for planeten ved at forbedre sin miljøpåvirkning, praktisere ansvarligt landbrug, støtte forskning til fordel for ny dyrkning, forberedelse og salgsteknikker for vores produkter.
 
Helt konkret, hvad er så vores mål for fremtiden?

  • 100 % af vores arealer skal være dyrket med bæredygtige dyrkningsteknikker inden 2025.
  • 20 % reduktion af vores drivhusgasemissioner inden 2035.
  • 100 % genanvendelig eller genbrugelig emballage inden 2025!

Vær god, når det kommer til mad

Bonduelle forpligter sig også til at have en positiv indvirkning på fødevarer ved at støtte ansvarlige spisevaner for alle.
 
Vi ønsker at påvirke spisevaner positivt for at fremme “bedre spisning”. Ved at gøre dette forpligter vi os med Louis Bonduelle Fonden til, at 100 % af vores brands skal have en positiv effekt og støtte god spisepraksis.

Vær god ved mennesker

Opretholdelse af velvære for vores lokalsamfund og sikring af de bedste sundheds- og sikkerhedsforhold på arbejdspladsen er afgørende prioriteter for Bonduelle. Alle, der arbejder med Bonduelle-koncernen, nyder godt af et professionelt miljø, der sikrer deres sundhed og sikkerhed, uanset om det er gennem deres fysiske og mentale integritet eller gennem forebyggelse af erhvervsmæssige sygdomme. Derfor har koncernen sat sig et ambitiøst, men vigtigt mål, nemlig at nå ned på 0 ulykker med sygeorlov inden 2025. Dette mål involverer alle, der arbejder i koncernen, uanset i hvilken kontrakt de indgår.
 
Desuden vil 100 % af Bonduelle-koncernens afdelinger i 2025 være involveret i lokale projekter, hvilket gør medarbejderne til aktører i lokalsamfund, der er engagerede i koncernens transformation.

Start en bevægelse med andre store virksomheder

For tage skridtet videre opstillede vi B Movement Builders sammen med fem andre multinationale selskaber med det formål at integrere store virksomheder i B Corp-bevægelsen, og dermed skabe en koncern af virksomheder, der er engageret i bæredygtig udvikling. Vi har opbygget og støtter nu B Corp-bevægelsen – ikke kun for at blive en virksomhed med positiv indvirkning, men også for at være en virksomhed, der skaber positiv indvirkning.
 
“I 2021, mere end nogensinde før, har B Movement Builders betydning, og vi håber, at vores deltagelse i dette initiativ vil inspirere andre aktører. Virksomheder kan være en stærk drivkraft for kollektiv forandring og engagement”, Anne-Sophie Fontaine – VP for CSR og kommunikation.

Læs mere om B-Corp-certifikationen