Bagte søde kartofler med majssalsa, guacamole og chorizo
Medium
1 person
60 min.
Ingredienser
til 1 person
1 stor eller 2 små søde kartofler
1 spsk. olivenolie
100 g cherrytomater
1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)
½ lille bundt koriander
Salt og peber
½ lime
Lidt olivenolie
1 avocado
1 fed hvidløg
2 spsk. cremefraiche 18%
1 knsp. cayennepeber
50 g chorizo med jalapenos
1 spsk. olivenolie
100 g cherrytomater
1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)
½ lille bundt koriander
Salt og peber
½ lime
Lidt olivenolie
1 avocado
1 fed hvidløg
2 spsk. cremefraiche 18%
1 knsp. cayennepeber
50 g chorizo med jalapenos
Ingredienser til 1 person
1 stor eller 2 små søde kartofler
1 spsk. olivenolie
100 g cherrytomater
1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)
½ lille bundt koriander
Salt og peber
½ lime
Lidt olivenolie
1 avocado
1 fed hvidløg
2 spsk. cremefraiche 18%
1 knsp. cayennepeber
50 g chorizo med jalapenos
1 spsk. olivenolie
100 g cherrytomater
1 mini pack Bonduelle Majs (70 g drænet vægt)
½ lille bundt koriander
Salt og peber
½ lime
Lidt olivenolie
1 avocado
1 fed hvidløg
2 spsk. cremefraiche 18%
1 knsp. cayennepeber
50 g chorizo med jalapenos
- Trin 1Vask de søde kartofler godt, og prik dem lidt med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med olie. Bag dem hele ved 200 grader i 40-60 minutter, til de er møre.
- Trin 2Skær cherrytomaterne i kvarte, og kom dem i en skål sammen med drænede majs.
- Trin 3Hak korianderen – både stilk og blade – og vend bladene sammen med majs og tomater og smag til med salt og peber og nogle dråber lime og olivenolie.
- Trin 4Halvér avocadoen, fjern stenen og skrab kødet ud med en spiseske. Kom avocadokødet i en skål. Tilsæt cremefraiche, korianderstilke, revet eller hakket hvidløg, lidt cayennepeber, salt og saft af ½ lime. Mos til puré med en gaffel, og smag evt. til med mere salt, lime og cayenne.
- Trin 5Skær chorizoen i mindre stykker, og steg dem sprøde på en pande uden fedtstof. Læg dem på en tallerken med køkkenrulle.
- Trin 6Lav et snit ned igennem de bagte kartofler, og klem lidt på dem, så de åbner sig.
- Trin 7Anret kartoflerne med en skefuld guacamole, majssalsa og sprød chorizo på toppen.
Se også: