Cremet hummus med bagt grønt og salsa verde
Let
4 personer
20 min.
30 min.
Ingredienser
til 4 personer
FLADBRØD
• 1 dl vand
• 15 g gær
• 1 dl natural yoghurt
• 1 tsk salt
• 3 dl hvedemel
• 1,5 dl durummel
BAGT GRØNT
• 1 dåse Bonduelle kikærter a 150 g
• 1 aubergine
• 1 blomkål
• Olivenolie
• Salt og peber
HUMMUS
• 2 dåser Bonduelle kikærter a 150 g
• 2-3 spsk lys tahin
• 1/4-1/2 tsk spidskommen
• Saft af 1-1,5 citron
• Salt
• 3-4 isterninger
SALSA VERDE
• 4 tsk ristede pinjekerner
• En stor håndfuld bredbladet persille
• 4 tsk rødvinseddike
• 4-6 spsk olivenolie
• Salt og peber
• 1 dl vand
• 15 g gær
• 1 dl natural yoghurt
• 1 tsk salt
• 3 dl hvedemel
• 1,5 dl durummel
BAGT GRØNT
• 1 dåse Bonduelle kikærter a 150 g
• 1 aubergine
• 1 blomkål
• Olivenolie
• Salt og peber
HUMMUS
• 2 dåser Bonduelle kikærter a 150 g
• 2-3 spsk lys tahin
• 1/4-1/2 tsk spidskommen
• Saft af 1-1,5 citron
• Salt
• 3-4 isterninger
SALSA VERDE
• 4 tsk ristede pinjekerner
• En stor håndfuld bredbladet persille
• 4 tsk rødvinseddike
• 4-6 spsk olivenolie
• Salt og peber
Ingredienser til 4 personer
FLADBRØD
• 1 dl vand
• 15 g gær
• 1 dl natural yoghurt
• 1 tsk salt
• 3 dl hvedemel
• 1,5 dl durummel
BAGT GRØNT
• 1 dåse Bonduelle kikærter a 150 g
• 1 aubergine
• 1 blomkål
• Olivenolie
• Salt og peber
HUMMUS
• 2 dåser Bonduelle kikærter a 150 g
• 2-3 spsk lys tahin
• 1/4-1/2 tsk spidskommen
• Saft af 1-1,5 citron
• Salt
• 3-4 isterninger
SALSA VERDE
• 4 tsk ristede pinjekerner
• En stor håndfuld bredbladet persille
• 4 tsk rødvinseddike
• 4-6 spsk olivenolie
• Salt og peber
• 1 dl vand
• 15 g gær
• 1 dl natural yoghurt
• 1 tsk salt
• 3 dl hvedemel
• 1,5 dl durummel
BAGT GRØNT
• 1 dåse Bonduelle kikærter a 150 g
• 1 aubergine
• 1 blomkål
• Olivenolie
• Salt og peber
HUMMUS
• 2 dåser Bonduelle kikærter a 150 g
• 2-3 spsk lys tahin
• 1/4-1/2 tsk spidskommen
• Saft af 1-1,5 citron
• Salt
• 3-4 isterninger
SALSA VERDE
• 4 tsk ristede pinjekerner
• En stor håndfuld bredbladet persille
• 4 tsk rødvinseddike
• 4-6 spsk olivenolie
• Salt og peber
- Trin 1* Obs. laver du selv dine fladbrød, start da med step 6. Forvarm din ovn på 220 graders varmluft. Skær aubergine og blomkål ud i mundrette stykker, skyl kikærterne og vend alle tre ting sammen med olivenolie, salt og peber i et ovnfast fad. Bag det i 25-30 min.
- Trin 2Lav i mellemtiden hummusen og salsa verden. Blend alle ingredienserne sammen (også kikærternes lage). Smag til med citron og tahin.
- Trin 3Rist pinjekernerne på en pande. Hak både dem og persillebladene groft og bland det med resten af ingredienserne til salsa verden. Smag den til.
- Trin 4Varm fladbrødene efter anvisning på pakken.
- Trin 5Smør hummussen ud på dit serveringsfad, top med bagt grønt og salsa verde og nyd hele herligheden med fladbrødene og evt. en salat på siden. Velbekomme!
- Trin 6FLADBRØD Laver du fladbrødene selv, start så med dejen. Du kan både bruge en røremaskine eller ælte den i hånden. Hæld vandet i en skål og opløs gæret i det. Tilsæt derefter yoghurten og rør det godt rundt. Tilsæt hvedemel, durummel og salt, rør dejen sammen og ælt den så ved lav hastighed i 5-6 min. på røremaskine eller tag dejen ud på et let meldrysset bord og ælt med hænderne. Dejen skal ikke været klistret, men den må heller ikke blive for "hård”. Vurdér eventuelt om der skal lidt mere mel eller vand i - i så fald, tilsæt lidt ad gangen. Lad den så hæve med viskestykke over på køkkenbordet i 1-1,5 time. Lav i mellemtiden hummus, bagt grønt og salsa verde. Efter hævning putter du lidt mel ud på bordet og deler dejen i 8 klumper. 7. Rul dem ud til de har en tykkelse på omkring 0,2-0,5 cm og smæk dem på en pande og steg dem i olivenolie på begge sider til de får en fin brun og brændt kulør.
Se også: