Pinterest

Græsk sommeranretning

Medium
4 personer
25 min.
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
KRYDREDE KARTOFLER

750 g kartofler

2 spsk. frisk timian/oregano

1-2 tsk. flagesalt

Olivenolie



SPRØDE KIKÆRTER

2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)

½ tsk. støst koriander

1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk

1 knivspids stødt kanel

1 tsk. flagesalt

Olivenolie



TZATZIKI

5 store spsk. græsk yoghurt

1 agurk

0.5-1 fed hvidløg

Skal af ½ citron

En lille håndfuld mynteblade

Salt og peber



TOMATDELLER

1 løg

2 fed hvidløg

2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)

500 g store tomater

1 æg

3 dl rasp

En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano

200 g græsk feta

En knivspids tørrede chiliflager

Salt og peber



GRÆSK SALAT

300 g tomater

1 agurk

1 grøn peberfrugt

1 rødløg

100 g græsk feta

3 spsk. kalamata oliven

4 tsk. kapers

Salt og peber

Olivenolie
Ingredienser til 4 personer
KRYDREDE KARTOFLER

750 g kartofler

2 spsk. frisk timian/oregano

1-2 tsk. flagesalt

Olivenolie



SPRØDE KIKÆRTER

2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)

½ tsk. støst koriander

1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk

1 knivspids stødt kanel

1 tsk. flagesalt

Olivenolie



TZATZIKI

5 store spsk. græsk yoghurt

1 agurk

0.5-1 fed hvidløg

Skal af ½ citron

En lille håndfuld mynteblade

Salt og peber



TOMATDELLER

1 løg

2 fed hvidløg

2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)

500 g store tomater

1 æg

3 dl rasp

En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano

200 g græsk feta

En knivspids tørrede chiliflager

Salt og peber



GRÆSK SALAT

300 g tomater

1 agurk

1 grøn peberfrugt

1 rødløg

100 g græsk feta

3 spsk. kalamata oliven

4 tsk. kapers

Salt og peber

Olivenolie
  1. Trin 1
    Forvarm din ovn på 200 graders varmluft. Skær kartoflerne ud i både og vend dem med krydderurter, salt og olivenolie. Bag dem i 50-55 min. til de er så mørke som du ønsker. Vend dem undervejs.
  2. Trin 2
    I et seperat ovnfast fad vender du drænede kikærter sammen med koriander, timian, kanel, salt og olivenolie. Bag dem i 20-25 min. til de er sprøde.
  3. Trin 3
    Mens kartofler og kikærter bager, halverer du agruk til tzatzikien og skraber kernerne ud. Riv agruken ned i en si, drys med lidt salt og lad det stå og dryppe af, mens du laver farsen til dellerne.
  4. Trin 4
    Halver tomaterne til dellerne og skrab kernerne ud. Dræn kikærterne og blend dem sammen med de resterende ingredienser bortset fra tomater, rasp og feta. Blend ved puls-funktionen så det stadig bibeholder en grov tekstur. Tilsæt så tomaterne og raspen og blend med. Smuldr til sidst fetaen og vend det i farsen. Stil det på køl i 5-10 min.
  5. Trin 5
    Pres agurk så meget fri for væske som muligt og rør sammen med de resterende ingredienser til tzatzikien. Smag den til og stil på køl.
  6. Trin 6
    Varm en pande ved middelhøj varme, put olivenolie på, form farsen til deller og stem dem sprøde på begge sider.
  7. Trin 7
    Skær til slut grøntsagerne til den græske salat ud i mundrette stykker og skær rødløgene i tynde skiver. Vend det med græsk feta, oliven, kapers, salt, peber og olivenolie.
  8. Trin 8
    Server alle elementerne sammen som en græsk sommeranretning. Velbekomme!
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
> 45 min.