Græsk sommeranretning
Medium
4 personer
25 min.
40 min.
Ingredienser
til 4 personer
KRYDREDE KARTOFLER
750 g kartofler
2 spsk. frisk timian/oregano
1-2 tsk. flagesalt
Olivenolie
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
½ tsk. støst koriander
1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk
1 knivspids stødt kanel
1 tsk. flagesalt
Olivenolie
TZATZIKI
5 store spsk. græsk yoghurt
1 agurk
0.5-1 fed hvidløg
Skal af ½ citron
En lille håndfuld mynteblade
Salt og peber
TOMATDELLER
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
500 g store tomater
1 æg
3 dl rasp
En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano
200 g græsk feta
En knivspids tørrede chiliflager
Salt og peber
GRÆSK SALAT
300 g tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g græsk feta
3 spsk. kalamata oliven
4 tsk. kapers
Salt og peber
Olivenolie
750 g kartofler
2 spsk. frisk timian/oregano
1-2 tsk. flagesalt
Olivenolie
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
½ tsk. støst koriander
1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk
1 knivspids stødt kanel
1 tsk. flagesalt
Olivenolie
TZATZIKI
5 store spsk. græsk yoghurt
1 agurk
0.5-1 fed hvidløg
Skal af ½ citron
En lille håndfuld mynteblade
Salt og peber
TOMATDELLER
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
500 g store tomater
1 æg
3 dl rasp
En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano
200 g græsk feta
En knivspids tørrede chiliflager
Salt og peber
GRÆSK SALAT
300 g tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g græsk feta
3 spsk. kalamata oliven
4 tsk. kapers
Salt og peber
Olivenolie
Ingredienser til 4 personer
KRYDREDE KARTOFLER
750 g kartofler
2 spsk. frisk timian/oregano
1-2 tsk. flagesalt
Olivenolie
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
½ tsk. støst koriander
1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk
1 knivspids stødt kanel
1 tsk. flagesalt
Olivenolie
TZATZIKI
5 store spsk. græsk yoghurt
1 agurk
0.5-1 fed hvidløg
Skal af ½ citron
En lille håndfuld mynteblade
Salt og peber
TOMATDELLER
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
500 g store tomater
1 æg
3 dl rasp
En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano
200 g græsk feta
En knivspids tørrede chiliflager
Salt og peber
GRÆSK SALAT
300 g tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g græsk feta
3 spsk. kalamata oliven
4 tsk. kapers
Salt og peber
Olivenolie
750 g kartofler
2 spsk. frisk timian/oregano
1-2 tsk. flagesalt
Olivenolie
SPRØDE KIKÆRTER
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
½ tsk. støst koriander
1 tsk. tørret timian/2 spsk. frisk
1 knivspids stødt kanel
1 tsk. flagesalt
Olivenolie
TZATZIKI
5 store spsk. græsk yoghurt
1 agurk
0.5-1 fed hvidløg
Skal af ½ citron
En lille håndfuld mynteblade
Salt og peber
TOMATDELLER
1 løg
2 fed hvidløg
2 dåser Bonduelle kikærter (á 150 g)
500 g store tomater
1 æg
3 dl rasp
En god håndfuld af hver - frisk persille, frisk mynte, frisk oregano
200 g græsk feta
En knivspids tørrede chiliflager
Salt og peber
GRÆSK SALAT
300 g tomater
1 agurk
1 grøn peberfrugt
1 rødløg
100 g græsk feta
3 spsk. kalamata oliven
4 tsk. kapers
Salt og peber
Olivenolie
- Trin 1Forvarm din ovn på 200 graders varmluft. Skær kartoflerne ud i både og vend dem med krydderurter, salt og olivenolie. Bag dem i 50-55 min. til de er så mørke som du ønsker. Vend dem undervejs.
- Trin 2I et seperat ovnfast fad vender du drænede kikærter sammen med koriander, timian, kanel, salt og olivenolie. Bag dem i 20-25 min. til de er sprøde.
- Trin 3Mens kartofler og kikærter bager, halverer du agruk til tzatzikien og skraber kernerne ud. Riv agruken ned i en si, drys med lidt salt og lad det stå og dryppe af, mens du laver farsen til dellerne.
- Trin 4Halver tomaterne til dellerne og skrab kernerne ud. Dræn kikærterne og blend dem sammen med de resterende ingredienser bortset fra tomater, rasp og feta. Blend ved puls-funktionen så det stadig bibeholder en grov tekstur. Tilsæt så tomaterne og raspen og blend med. Smuldr til sidst fetaen og vend det i farsen. Stil det på køl i 5-10 min.
- Trin 5Pres agurk så meget fri for væske som muligt og rør sammen med de resterende ingredienser til tzatzikien. Smag den til og stil på køl.
- Trin 6Varm en pande ved middelhøj varme, put olivenolie på, form farsen til deller og stem dem sprøde på begge sider.
- Trin 7Skær til slut grøntsagerne til den græske salat ud i mundrette stykker og skær rødløgene i tynde skiver. Vend det med græsk feta, oliven, kapers, salt, peber og olivenolie.
- Trin 8Server alle elementerne sammen som en græsk sommeranretning. Velbekomme!
Se også: