Gryderet med kikærter, sød kartoffel og harissa
Medium
4 personer
15 min.
30 min.
Ingredienser
til 4 personer
STEW
• 0,75 dl olivenolie
• 1,5 tsk stødt koriander
• 1 tsk garam masala
• 1/4 tsk stødt kanel
• Evt. 1/2 tsk chiliflager
• 4 fed hvidløg
• 1 løg
• 1 spsk tomatpure
• 1-2 spsk harissa paste, karry paste eller en anden chili paste
• 500 g søde kartofler
• 4 dåser kikærter af 150 g fra Bonduelle
• 1 dåse passata
• 1,5 dl vand
• 2-3 spsk god balsamicoeddike
TOPPING
• Frisk koriander
• Ristede mandler
• Et drys rose harissa (valgfrit)
ANDET
• Server den som den er eller med ris eller quinoa til 4 pers. (angivet på pakken)
• 0,75 dl olivenolie
• 1,5 tsk stødt koriander
• 1 tsk garam masala
• 1/4 tsk stødt kanel
• Evt. 1/2 tsk chiliflager
• 4 fed hvidløg
• 1 løg
• 1 spsk tomatpure
• 1-2 spsk harissa paste, karry paste eller en anden chili paste
• 500 g søde kartofler
• 4 dåser kikærter af 150 g fra Bonduelle
• 1 dåse passata
• 1,5 dl vand
• 2-3 spsk god balsamicoeddike
TOPPING
• Frisk koriander
• Ristede mandler
• Et drys rose harissa (valgfrit)
ANDET
• Server den som den er eller med ris eller quinoa til 4 pers. (angivet på pakken)
Ingredienser til 4 personer
STEW
• 0,75 dl olivenolie
• 1,5 tsk stødt koriander
• 1 tsk garam masala
• 1/4 tsk stødt kanel
• Evt. 1/2 tsk chiliflager
• 4 fed hvidløg
• 1 løg
• 1 spsk tomatpure
• 1-2 spsk harissa paste, karry paste eller en anden chili paste
• 500 g søde kartofler
• 4 dåser kikærter af 150 g fra Bonduelle
• 1 dåse passata
• 1,5 dl vand
• 2-3 spsk god balsamicoeddike
TOPPING
• Frisk koriander
• Ristede mandler
• Et drys rose harissa (valgfrit)
ANDET
• Server den som den er eller med ris eller quinoa til 4 pers. (angivet på pakken)
• 0,75 dl olivenolie
• 1,5 tsk stødt koriander
• 1 tsk garam masala
• 1/4 tsk stødt kanel
• Evt. 1/2 tsk chiliflager
• 4 fed hvidløg
• 1 løg
• 1 spsk tomatpure
• 1-2 spsk harissa paste, karry paste eller en anden chili paste
• 500 g søde kartofler
• 4 dåser kikærter af 150 g fra Bonduelle
• 1 dåse passata
• 1,5 dl vand
• 2-3 spsk god balsamicoeddike
TOPPING
• Frisk koriander
• Ristede mandler
• Et drys rose harissa (valgfrit)
ANDET
• Server den som den er eller med ris eller quinoa til 4 pers. (angivet på pakken)
- Trin 1Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i mundrette stykker.
- Trin 2Steg krydderierne af i olivenolie i et minuts tid og tilsæt så finthakket løg og hvidløg. Lad det stege et par minutter til løgene er gennemsigtige. Tilsæt tomatpure og harissapasta og lad det stege yderligere et minut.
- Trin 3Tilsæt kikærter (med lage) og de søde kartofler. Lad dem stege et minuts tid inden du tilsætter passata og vand.
- Trin 4Lad det koge op og skru så ned på middelvarme, sæt låg på og lad det simre i 25-30 min. til de søde kartofler er møre.
- Trin 5Vend balsamicoeddiken i til sidst. Sørg for at bruge en der ikke er for syrlig.
- Trin 6Kog ris eller quinoa efter anvisning på pakken, så det er timet med gryderetten.
- Trin 7Hak koriander og mandler groft.
- Trin 8Server gryderetten med ris, quinoa eller som den er og top med frisk koriander, grofthakkede ristede mandler og evt. et drys rose harissa. Velbekomme!
Gryderetten er naturlig både laktosefri og glutenfri.
Se også: