Samosaer med krydret vegetarisk fyld
Medium
8 personer
20 min.
15 min.
Ingredienser
til 8 personer
FYLD
• 350 g kogte kartofler
• 1 dåse Bonduelle majs
• 1 dåse Bonduelle kikærter
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk stødt ingefær
• 2 tsk stødt koriander
• 1,5 tsk stødt garam masala
• 1/2-1 tsk salt
ANDET
• Olivenolie til stegning og pensling
• 7 ark filodej
TOPPING
• Frisk mynte eller koriander
• Sorte eller hvide sesamfrø
DIP
• 4 spsk græsk yoghurt/skyr
• En håndfuld mynte og bredbladet persille
• Lidt salt og peber
• Evt. 1/4 fed hvidløg
• 350 g kogte kartofler
• 1 dåse Bonduelle majs
• 1 dåse Bonduelle kikærter
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk stødt ingefær
• 2 tsk stødt koriander
• 1,5 tsk stødt garam masala
• 1/2-1 tsk salt
ANDET
• Olivenolie til stegning og pensling
• 7 ark filodej
TOPPING
• Frisk mynte eller koriander
• Sorte eller hvide sesamfrø
DIP
• 4 spsk græsk yoghurt/skyr
• En håndfuld mynte og bredbladet persille
• Lidt salt og peber
• Evt. 1/4 fed hvidløg
Ingredienser til 8 personer
FYLD
• 350 g kogte kartofler
• 1 dåse Bonduelle majs
• 1 dåse Bonduelle kikærter
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk stødt ingefær
• 2 tsk stødt koriander
• 1,5 tsk stødt garam masala
• 1/2-1 tsk salt
ANDET
• Olivenolie til stegning og pensling
• 7 ark filodej
TOPPING
• Frisk mynte eller koriander
• Sorte eller hvide sesamfrø
DIP
• 4 spsk græsk yoghurt/skyr
• En håndfuld mynte og bredbladet persille
• Lidt salt og peber
• Evt. 1/4 fed hvidløg
• 350 g kogte kartofler
• 1 dåse Bonduelle majs
• 1 dåse Bonduelle kikærter
• 1 løg
• 2 fed hvidløg
• 1 tsk stødt ingefær
• 2 tsk stødt koriander
• 1,5 tsk stødt garam masala
• 1/2-1 tsk salt
ANDET
• Olivenolie til stegning og pensling
• 7 ark filodej
TOPPING
• Frisk mynte eller koriander
• Sorte eller hvide sesamfrø
DIP
• 4 spsk græsk yoghurt/skyr
• En håndfuld mynte og bredbladet persille
• Lidt salt og peber
• Evt. 1/4 fed hvidløg
- Trin 1Skyl (og evt. skræl) kartoflerne og kog dem så i saltet vand i 20 min. til de er møre. Læg dem efterfølgende i koldt vand. Når kartoflerne er kolde, skærer du dem ud i mindre stykker.
- Trin 2Forvarm i mellemtiden din ovn på 200 graders varmluft.
- Trin 3Dræn majsene og kikærterne fra Bonduelle for lage og hak løg og hvidløg fint.
- Trin 4Steg så krydderierne godt af under omrøring et minuts tid i olivenolie på en pande. Tilsæt derefter løg og hvidløg og steg med et par minutter. Tilsæt til sidst majs, kikærter og kartofler og steg det hele nogle minutter.
- Trin 5Klip eller skær de rullede filodejsark ud i 3 stykker så du får 3 aflange stykker. Læg en spsk fyld i hjørnet af toppen og fold dejen indover hjørnet, så fyldet “lukkes" inde” og danner en trekant. Rul den lille trekant ned langs filodejen, så den pakkes yderligere ind. Fortsæt med resten.
- Trin 6Pensl de små pakker med olivenolie på begge sider og bag dem så ved 200 graders varmluft i 12-15 min.
- Trin 7Rør eller stavblend i mellemtiden ingredienserne til dippen sammen og smag den til.
- Trin 8Top samosaerne med sesamfrø, mynte eller koriander og nyd dem med dippen til. Velbekomme!
Brug en laktosefri skyr/græsk yoghurt eller udelad dippen helt for en laktosefri version.
Se også: