Pinterest

Samosaer med krydret vegetarisk fyld

Medium
8 personer
20 min.
15 min.
Ingredienser
til 8 personer
FYLD

• 350 g kogte kartofler

• 1 dåse Bonduelle majs

• 1 dåse Bonduelle kikærter

• 1 løg

• 2 fed hvidløg

• 1 tsk stødt ingefær

• 2 tsk stødt koriander

• 1,5 tsk stødt garam masala

• 1/2-1 tsk salt



ANDET

• Olivenolie til stegning og pensling

• 7 ark filodej



TOPPING

• Frisk mynte eller koriander

• Sorte eller hvide sesamfrø



DIP

• 4 spsk græsk yoghurt/skyr

• En håndfuld mynte og bredbladet persille

• Lidt salt og peber

• Evt. 1/4 fed hvidløg
Ingredienser til 8 personer
FYLD

• 350 g kogte kartofler

• 1 dåse Bonduelle majs

• 1 dåse Bonduelle kikærter

• 1 løg

• 2 fed hvidløg

• 1 tsk stødt ingefær

• 2 tsk stødt koriander

• 1,5 tsk stødt garam masala

• 1/2-1 tsk salt



ANDET

• Olivenolie til stegning og pensling

• 7 ark filodej



TOPPING

• Frisk mynte eller koriander

• Sorte eller hvide sesamfrø



DIP

• 4 spsk græsk yoghurt/skyr

• En håndfuld mynte og bredbladet persille

• Lidt salt og peber

• Evt. 1/4 fed hvidløg
  1. Trin 1
    Skyl (og evt. skræl) kartoflerne og kog dem så i saltet vand i 20 min. til de er møre. Læg dem efterfølgende i koldt vand. Når kartoflerne er kolde, skærer du dem ud i mindre stykker.
  2. Trin 2
    Forvarm i mellemtiden din ovn på 200 graders varmluft.
  3. Trin 3
    Dræn majsene og kikærterne fra Bonduelle for lage og hak løg og hvidløg fint.
  4. Trin 4
    Steg så krydderierne godt af under omrøring et minuts tid i olivenolie på en pande. Tilsæt derefter løg og hvidløg og steg med et par minutter. Tilsæt til sidst majs, kikærter og kartofler og steg det hele nogle minutter.
  5. Trin 5
    Klip eller skær de rullede filodejsark ud i 3 stykker så du får 3 aflange stykker. Læg en spsk fyld i hjørnet af toppen og fold dejen indover hjørnet, så fyldet “lukkes" inde” og danner en trekant. Rul den lille trekant ned langs filodejen, så den pakkes yderligere ind. Fortsæt med resten.
  6. Trin 6
    Pensl de små pakker med olivenolie på begge sider og bag dem så ved 200 graders varmluft i 12-15 min.
  7. Trin 7
    Rør eller stavblend i mellemtiden ingredienserne til dippen sammen og smag den til.
  8. Trin 8
    Top samosaerne med sesamfrø, mynte eller koriander og nyd dem med dippen til. Velbekomme!

Brug en laktosefri skyr/græsk yoghurt eller udelad dippen helt for en laktosefri version.
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
> 45 min.