1. >Opskrifter
  2. >Bagte æg med chilibønner og queso fresco

Bagte æg med chilibønner og queso fresco

Medium
4 personer
30 min.
Ingredienser
til 4 personer
1 løg

4 fed hvidløg

200 g chorizo (hel pølse)

1 tsk. paprika

1 tsk. chilipulver

1 tsk. tørret oregano

1 ds cherrytomater

1 ds. Bonduelle kidneybønner (310 g)

3-4 æg

Olie til stegning

100 g queso fresco (mexicansk friskost - kan udelades)

Friske urter til pynt, fx oregano
Ingredienser til 4 personer
1 løg

4 fed hvidløg

200 g chorizo (hel pølse)

1 tsk. paprika

1 tsk. chilipulver

1 tsk. tørret oregano

1 ds cherrytomater

1 ds. Bonduelle kidneybønner (310 g)

3-4 æg

Olie til stegning

100 g queso fresco (mexicansk friskost - kan udelades)

Friske urter til pynt, fx oregano
  1. Trin 1
    Pil og hak løg og hvidløg. Skær chorizo i 1 cm tykke skiver. Varm lidt olie på en pande og sauter først chorizoen i et par minutter. Kom løg og hvidløg ved og sauter videre, til løgene er klare.
  2. Trin 2
    Tilsæt paprika, chilipulver, oregano, cherrytomater og chilibønner. Mos et par af tomaterne med grydeskeen. Lad det hele simre ved svag varme i cirka 10 minutter under låg. Smag til med salt og peber.
  3. Trin 3
    Hvis din pande ikke kan gå i ovnen, så overfør indholdet til et ovnfast fad af passende størrelse.
  4. Trin 4
    Lav et par fordybninger i saucen og slå æggene ud.
  5. Trin 5
    Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i cirka 10 minutter, til æggehviderne er faste.
  6. Trin 6
    Smuldr osten over panden og pynt til sidst med friske urter.
Nyd eventuelt med godt brød.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende