1. >Opskrifter
  2. >Grillet oksebøf med linser-og rødvinssmør

Grillet oksebøf med linser-og rødvinssmør

Let
4 personer
90 min.
Ingredienser
til 4 personer
800 g oksekød

8 kviste rosmarin

2 spsk. olivenolie



Linsesmør:

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

¼ bundt timian

1 spsk. olivenolie

1,5 dl rødvin

250 g smør, blødt

2 dåser linser

Salt

Sort peber

Grøn salat
Ingredienser til 4 personer
800 g oksekød

8 kviste rosmarin

2 spsk. olivenolie



Linsesmør:

2 skalotteløg

4 fed hvidløg

¼ bundt timian

1 spsk. olivenolie

1,5 dl rødvin

250 g smør, blødt

2 dåser linser

Salt

Sort peber

Grøn salat
  1. Trin 1
    Hak løg, hvidløg og timian fint.
  2. Trin 2
    Steg det af på en pande i 1 spsk olivenolie, uden det tager farve, tilsæt rødvin og lad det koge næsten væk.
  3. Trin 3
    Rør det sammen med den bløde smør og linser, smag til med salt og peber.
  4. Trin 4
    Kom smørret op på et stykke bagepapir og rul det sammen til en pølse. Læg det på køl mindst 1 time.
  5. Trin 5
    Hak rosmarin groft og vend kødet deri sammen med 1 spsk olivenolie.Krydr det godt med salt og peber. Steg kødet af på en varm grillpande i ca. 2-3 minutter på hver side.
  6. Trin 6
    Anret kødet med linsesmør og grøn salat
Tip:
Smørret er super til gris, kalv, lam, vildt, kylling, især kød fra grillen, grøntsager og ikke mindst brød
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende