LINSESUPPE MED KOKOS, SØDE KARTOFLER OG RIS

LINSESUPPE MED KOKOS, SØDE KARTOFLER OG RIS

Ingredienser

Til 2 personer

1 spsk. ekstra jomfru olivenolie
1/2 løg, hakket
3 cm frisk ingefær, revet
1 fed hvidløg, hakket
1 sød kartoffel, skrællet og skåret i tern
1/2 spsk. gult karrypulver
1/4 tsk. stødt chili
1/2 liter grøntsagsfond
1 pose Bonduelle økologiske linser & gryn (150 g)
En knivspids havsalt
1 dåse kokosmælk
30 g babyspinat
1 kop kogte basmatiris
2 spsk. frisk, hakket koriander, samt lidt ekstra til pynt
3 spsk. cashewnødder

Fremgangsmåde

  • Kog risen ud fra anvisningerne på pakken.
  • Hak løget og varm olivenolien i en stor gryde over mellem varme.
    Steg det hakkede løg blødt i 5 minutter.
  • Hak ingefær, hvidløg og den søde kartoffel og tilsæt dem i gryden,
    hvor de koger, indtil de begynder at afgive duft; cirka 2 minutter.
    Rør karrypulveret og den stødte chili i og lad blandingen koge i 1 minut.
  • Tilsæt fond og salt og bring det hele i kog. Skru derefter ned for varmen
    og lad suppen simre i 15 minutter.
  • Rør kokosmælk og spinat i og lad det koge i yderligere 5 minutter.
  • Hak korianderbladene. Tag suppen af varmen og tilsæt
    Bonduelle linser & gryn samt koriander.
  • Ved serveringen fordeles risen i skålene og suppen øses over.
    Pynt med koriander og cashewnødder.