1. >Opskrifter
  2. >Stuvede majs og efterårssvampe på toast

Stuvede majs og efterårssvampe på toast

Let
1 person
20 min.
Ingredienser
til 1 person
2 skiver surdejsbrød

200 g svampe (champignons, østershatte eller kantareller)

1 lille løg

1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)

20 g smør

1½ dl piskefløde

Salt og peber

Lidt citronsaft

2 spsk. friskhakket bredbladet persille

Lidt fintrevet citronskal

30 g hasselnødder
Ingredienser til 1 person
2 skiver surdejsbrød

200 g svampe (champignons, østershatte eller kantareller)

1 lille løg

1 dåse Bonduelle Majs (140 g drænet vægt)

20 g smør

1½ dl piskefløde

Salt og peber

Lidt citronsaft

2 spsk. friskhakket bredbladet persille

Lidt fintrevet citronskal

30 g hasselnødder
  1. Trin 1
    Rens alle svampene, og skær dem i skiver. Hak løget fint. Dræn majsene.
  2. Trin 2
    Varm en pande op, kom smør på den, og steg svampene ved høj varme, til de bliver gyldne. Tilsæt løg, og steg dem med i ca. 1 minut. Kom så majs og fløde på panden, og lad stuvningen koge lidt ind og creme. Smag til med salt, peber og et lille klem citronsaft.
  3. Trin 3
    Rist brødene i brødristeren, mens stuvningen koger. Hak persille og hasselnødder groft.
  4. Trin 4
    Anret de ristede brød med varm svampe- og majsstuvning på toppen. Drys med hakket persille, hakkede nødder og en smule fintrevet citronskal.
Tips:
Det er også lækkert at riste hasselnødderne gyldne på en tør pande, inden du hakker dem.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende