1. >Opskrifter
  2. >Tarte flambée med røde kidneybønner og bacon

Tarte flambée med røde kidneybønner og bacon

Medium
2 personer
90 min.
12 min.
Ingredienser
til 2 personer
Dej:

1½ dl vand

15 g gær

1 spsk. olivenolie

250 g hvedemel

1 tsk. salt

Fyld:

2 rødløg

1 kvist rosmarin

lidt olivenolie

1,5 dl cremefraiche 38%

1 æggeblomme

½ spsk. hvedemel

Salt og peber

Lidt friskrevet muskatnød

50 g bacon

1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
Ingredienser til 2 personer
Dej:

1½ dl vand

15 g gær

1 spsk. olivenolie

250 g hvedemel

1 tsk. salt

Fyld:

2 rødløg

1 kvist rosmarin

lidt olivenolie

1,5 dl cremefraiche 38%

1 æggeblomme

½ spsk. hvedemel

Salt og peber

Lidt friskrevet muskatnød

50 g bacon

1 dåse Bonduelle Økologiske Røde Kidneybønner (125 g drænet vægt)
    Tilbered denne opskrift med:
  • Økologiske røde kidneybønner - 160 g
  1. Trin 1
    Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olivenolie, mel og salt, og ælt til en smidig dej. Lad den hæve på køkkenbordet i 1 time.
  2. Trin 2
    Tænd for ovnen på 260° varmluft, og lad en bageplade blive i ovnen og varme op. Rul dejen helt tyndt ud på et melet bord, til den passer til en bageplade. Læg den på et stykke bagepapir.
  3. Trin 3
    Flæk rødløgene, og skær dem i skiver. Hak lidt af rosmarinen. Steg rødløgene i en gryde med lidt olivenolie og rosmarin i 2-3 minutter, til de falder lidt sammen.
  4. Trin 4
    Rør cremefraiche med æggeblomme, hvedemel, salt, peber og muskatnød. Skær bacon i tændstiktynde stave.
  5. Trin 5
    Rør de lune løg i cremefraicheblandingen. Skyl kidneybønnerne i koldt vand. Vend kidneybønnerne i løgfyldet, og smør fyldet over dejen. Drys med baconstrimler og lidt hakket rosmarin.
  6. Trin 6
    Løft bagepapir og tarte flambée over på den varme bageplade – evt. med en pizzaspade eller et ekstra sæt hænder til hjælp. Bag i 10-12 minutter, til tarte flambéen er gennembagt og gylden.
  7. Trin 7
    Pak den lun ned i picnickurven i et viskestykke, eller lad tarte flambéen køle helt, og skær den i firkanter til madpakken.
Tips:
Skal det gå hurtigt, så brug en rulle færdig pizzadej – den skal blot rulles ekstratyndt ud.
Brug for mere inspiration?
LetMediumSvær
< 15 min.15 - 45 min.> 45 min.
Legende