Glutenfri chokoladebrownie med kidneybønner og pistacienødder
Let
12 personer
10 min.
30 min.
Ingredienser
til 12 personer
DEJ
• 100 g mandelmel
• 200 g bløde dadler eller medjool dadler
• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)
• 4 æg
• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)
• 1 tsk vaniljepulver
• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)
• 1/2 tsk flagesalt
• 100 g mørk chokolade
• 55 g kakaopulver
PYNT
• 50 g mørk chokolade
• 100 g mandelmel
• 200 g bløde dadler eller medjool dadler
• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)
• 4 æg
• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)
• 1 tsk vaniljepulver
• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)
• 1/2 tsk flagesalt
• 100 g mørk chokolade
• 55 g kakaopulver
PYNT
• 50 g mørk chokolade
Ingredienser til 12 personer
DEJ
• 100 g mandelmel
• 200 g bløde dadler eller medjool dadler
• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)
• 4 æg
• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)
• 1 tsk vaniljepulver
• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)
• 1/2 tsk flagesalt
• 100 g mørk chokolade
• 55 g kakaopulver
PYNT
• 50 g mørk chokolade
• 100 g mandelmel
• 200 g bløde dadler eller medjool dadler
• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)
• 4 æg
• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)
• 1 tsk vaniljepulver
• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)
• 1/2 tsk flagesalt
• 100 g mørk chokolade
• 55 g kakaopulver
PYNT
• 50 g mørk chokolade
- Trin 1Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.
- Trin 2Bruger du medjooldadler, så start med at fjerne kernerne og udblød dem i kogt vand i 30 min.
- Trin 3Skyl kidneybønnerne fri for lage og blend dem sammen med alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor.
- Trin 4Hæld dejen ned i en kageform eller et ovnfast fad (vi brugte et rektangulært fad 26x20 cm.) og bag den i 25-30 min.
- Trin 5Kagen er færdig når du kan stikke en kniv ned i midten og der sidder en lille smule dej på den. Den er bedst, hvis du efterfølgende lader den køle helt af inden servering - gerne i køleskabet, men du kan sagtens servere den “lun”, hvis du foretrækker det.
- Trin 6Til pynten smelter du chokolade over et vandbad eller ved meget lav varme i en lille gryde. Brug en gaffel til at “drysse” chokoladen udover brownien.
- Trin 7Top med grofthakkede, ristede pistacienødder. Velbekomme!
Brug laktosefri eller plantebaseret smør og chokolade for en laktosefri version.
Se også: