Pinterest

Glutenfri chokoladebrownie med kidneybønner og pistacienødder

Let
12 personer
10 min.
30 min.
Ingredienser
til 12 personer
DEJ

• 100 g mandelmel

• 200 g bløde dadler eller medjool dadler

• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)

• 4 æg

• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)

• 1 tsk vaniljepulver

• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)

• 1/2 tsk flagesalt

• 100 g mørk chokolade

• 55 g kakaopulver



PYNT

• 50 g mørk chokolade
Ingredienser til 12 personer
DEJ

• 100 g mandelmel

• 200 g bløde dadler eller medjool dadler

• 2 dåser Bonduelle kidneybønner a 160 g (125 g drænet vægt)

• 4 æg

• 65 g smør (alm. eller plantebaseret)

• 1 tsk vaniljepulver

• 1/2 tsk chiliflager (valgfrit)

• 1/2 tsk flagesalt

• 100 g mørk chokolade

• 55 g kakaopulver



PYNT

• 50 g mørk chokolade
  1. Trin 1
    Forvarm din ovn til 180 grader varmluft.
  2. Trin 2
    Bruger du medjooldadler, så start med at fjerne kernerne og udblød dem i kogt vand i 30 min.
  3. Trin 3
    Skyl kidneybønnerne fri for lage og blend dem sammen med alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor.
  4. Trin 4
    Hæld dejen ned i en kageform eller et ovnfast fad (vi brugte et rektangulært fad 26x20 cm.) og bag den i 25-30 min.
  5. Trin 5
    Kagen er færdig når du kan stikke en kniv ned i midten og der sidder en lille smule dej på den. Den er bedst, hvis du efterfølgende lader den køle helt af inden servering - gerne i køleskabet, men du kan sagtens servere den “lun”, hvis du foretrækker det.
  6. Trin 6
    Til pynten smelter du chokolade over et vandbad eller ved meget lav varme i en lille gryde. Brug en gaffel til at “drysse” chokoladen udover brownien.
  7. Trin 7
    Top med grofthakkede, ristede pistacienødder. Velbekomme!

Brug laktosefri eller plantebaseret smør og chokolade for en laktosefri version.
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
> 45 min.