Sensommersalat med grillede majs og forårsløg
Mange af salatens ingredienser er grillet – men du kan sagtens lave den, uden grill, og i stedet tilberede grøntsagerne i en ovn.
Let
2 personer
25 min.
Ingredienser
til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
Ingredienser til 2 personer
1 dåse Bonduelle majs mini packs (75 g)
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
1 bundt asparges
1 bundt forårsløg
150 g tomater
Saft fra 2 lime
3 spsk. soja
1 spsk. olivenolie
1 tsk. chilipulver
1 tsk. sukker
Salt
Neutral olie til stegning
- Trin 1Grill: Tænd grillen på høj varme. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på grillen i et jævnt lag. Grill grøntsagerne i 4-5 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet og let kullet på alle overflader. Tag grøntsagerne af grillen og lad dem køle af. Ovn: Forvarm en ovn til 200° på grill-indstillingen. Vend hele asparges og forårsløg i olie og placer dem på en bageplade med bagepapir. Grill i ovnen i 6-8 minutter, og vend løbende, så de bliver grillet på alle sider. Tag grøntsagerne ud af ovnen og lad dem køle af.
- Trin 2Steg majsene på en tør pande, over hård varme til de tager farve.
- Trin 3Bland limesaft, soja, olivenolie, chilipulver, sukker og salt i en skål og pisk sammen til en jævn dressing. Smag til med salt efter behov.
- Trin 4Skær afkølede asparges og forårsløg i mundrette bidder. Skær de friske tomater i halve.
- Trin 5Kombinér de snittede asparges, forårsløg og tomater til en stor skål. Tilføj de grillede, løse majs og hæld dressingen ud over. Bland vel og server lun.
Brug for mere inspiration?
Let
Medium
Svær
< 15 min.
15 - 45 min.
> 45 min.
- SE OPSKRIFTEN
Kål-wraps med falafel og salsa
- SE OPSKRIFTEN
Bagt feta med kikærter og tomat
- SE OPSKRIFTEN
Majssalsa
Se også:














.webp)

